Polityka prywatności

Polityka prywatności

TotalAV™ obraz w tle

Oświadczenie o poszanowaniu danych

Jesteśmy firmą Protected.net Group Limited, w obrocie giełdowym pod nawą Protected, działającą jako totalav ("Protected.net"). Dane naszej firmy można znaleźć na końcu tego dokumentu.

Wykorzystywanie przez nas Twoich danych osobowych jest regulowane przez:

  • Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (rozporządzenie UE nr. 2016/679) do momentu wyjścia przez Wielką Brytanię z Unii Europejskiej lub do momentu podlegania przez nią pod inne rozwiązania przejściowe po wyjściu z Unii Europejskiej;
  • ustawę Data Protection Act 2018; oraz
  • wszelkie inne ustawy i rozporządzenia dotyczące prywatności, które Wielka Brytania może wprowadzić po wyjściu z Unii Europejskiej.

W celach określonych przez te akty prawne występujemy w roli „Administratora”.

Jako firma zobowiązujemy się do ochrony i poszanowania prywatności Twoich danych osobowych. Chcemy dać Ci pewność, że Twoje informacje będą odpowiednio zabezpieczone, podczas gdy jesteśmy w ich posiadaniu.

Poniższa polityka wyjaśnia, w jaki sposób my i starannie dobrani partnerzy zewnętrzni, z którymi współpracujemy, gromadzimy i wykorzystujemy dane osobowe naszych klientów i dostawców oraz użytkowników naszych witryn internetowych. Jeśli niniejszy tekst odnosi się do Ciebie, przeczytaj dokładnie politykę prywatności i upewnij się, że odpowiada Ci jej treść.

Będziemy korzystać z Twoich danych osobowych tylko, gdy zezwalają nam na to przepisy prawne. Zazwyczaj w poniższych sytuacjach:

  • Gdy musimy wypełnić postanowienia umowy, którą z Tobą zawarliśmy lub zamierzamy zawrzeć.
  • Gdy jest to konieczne, biorąc pod uwagę nasz uzasadniony interes biznesowy (lub strony trzeciej), a Twój interes i Twoje fundamentalne prawa nie są nadrzędne wobec niego.
  • Gdy musimy wypełnić obowiązek prawny lub regulacyjny.

Ogólnie nie bazujemy na zgodzie na przetwarzanie Twoich danych osobowych jako podstawie prawnej, chyba że w odniesieniu do przesyłania Ci komunikacji marketingowej przez e-mail lub wiadomość tekstową przez stronę trzecią. Masz prawo wycofać swoją zgodę na te działania w dowolnej chwili, kontaktując się z nami pod adresem e-mail: dataprotection@totalav.com

Jeśli masz pytania dotyczące wykorzystywania przez nas Twoich danych osobowych lub jeśli skorzystać ze swoich praw zgodnie z RODO, skontaktuj się z nami pod adresem: dataprotection@totalav.com

Polityka prywatności

Dane osobowe. Niniejsza Polityka prywatności odnosi się do danych osobowych użytkowników, które są gromadzone lub wykorzystywane przez Protected.net Group jak określono bardziej szczegółowo poniżej („Dane osobowe”). Zalecamy również zapoznanie się z Regulaminem, Zasadami pobierania opłat oraz Polityką DMCA, które zostały tu dodane do wglądu. Korzystanie z naszych usług jest jednoznaczne z zaakceptowaniem naszych zasad i polityk odnoszących się do danych oraz z potwierdzeniem przeczytania i zrozumienia niniejszej Polity prywatności.

Zmiany niniejszej Polityki prywatności. Możemy zmieniać niniejszą Politykę prywatności co jakiś czas, aby uwzględniać zmiany lub wymagania prawne, modyfikacje i uaktualnienia usług zgodne z naszym Regulaminem. Powiadomimy Cię, jeśli taka zmiana znacząco wpływa na Twoje prawa na mocy Polityki prywatności. Opłaty nie są stosowane wstecz i w przypadku zmiany warunków umowy zostanie wysłane powiadomienie w rozsądnym czasie przed ich wejściem w życie, chyba że zmiana musi wejść w życie natychmiast z powodów prawnych. Jeśli nie akceptujesz niniejszej Polityki Prywatności i nie zgadzasz się z jej postanowieniami, nie możesz korzystać z Usług ani uzyskiwać do nich dostępu.

Jakie dane osobowe gromadzimy

Przekazywane nam informacje. Gdy otwierasz konto Protected.net Group, przechowujemy przekazane nam przez Ciebie podstawowe informacje o koncie, takie jak Twoje imię i nazwisko, adres e-mailowy, numer telefonu, hasło i dane dot. płatności.

Informacje, które gromadzimy. Gromadzimy i przechowujemy Twoje dane osobowe, gdy korzystasz z usług i za każdym razem, gdy kontaktujesz się z Protected.net Group, na przykład gdy:

  • aktualizujesz informacje w panelu kontrolnym,
  • komunikujesz się z nami drogą telefoniczną lub e-mailową,
  • zamawiasz lub pobierasz nowe usługi,
  • rejestrujesz licencję lub zmieniasz swoje urządzenie i
  • uzupełniasz formularze na naszej stronie internetowej.

Przechowujemy również informacje o kupowanych przez Ciebie usługach, takie jak kod aktywacyjny, data zakupu i informacje związane z obsługą klienta.

Informacje automatyczne. Możemy gromadzić informacje o urządzeniu, z którego korzystasz z naszych usług, takie jak adres IP lub inny unikatowy identyfikator urządzenia. Jeśli uzyskujesz dostęp do konta z urządzenia mobilnego, to urządzenie może również przekazywać nam dane o Twojej lokalizacji. Większość urządzeń mobilnych umożliwia wyłączenie tej funkcji.

Pliki cookie. Protected.net Group korzysta z plików „cookie” i innych technologii do gromadzenia danych, które umożliwiają nam lepiej zrozumieć użyteczność, wydajność i skuteczność naszej witryny internetowej i usprawnić jej działanie. Pliki cookie to pliki wysyłanie do Twojej przeglądarki i przechowywane na Twoim komputerze. Korzystamy z plików cookie, aby gromadzić informacje o Twoich wizytach na naszej stronie internetowej, plikach wybranych przez Ciebie do kopii zapasowej, konfiguracji Twojego komputera oraz interakcji Twojego komputera z naszymi usługami, i przechowujemy te informacje w plikach dziennika. Wykorzystujemy te informacje, aby lepiej zrozumieć ruch na naszej witrynie internetowej oraz pobrania plików, co umożliwia nam jej ulepszanie, zapewnianie najlepszej możliwej jakości korzystania z niej i polepszania jakości obsługi klienta.

Niezbędne pliki cookie - pliki są niezbędne do korzystania ze strony internetowej i jej funkcji, m.in. uzyskiwania bezpiecznego dostępu do elementów strony i zapamiętywania, które pliki zostały oznaczone do wykonania kopii zapasowej. Bez tych plików cookie nie możemy świadczyć usług, o które prosiłeś, takie jak zabezpieczenia lub e-rozliczenia.

Wydajnościowe pliki cookie - Te pliki zbierają informacje o sposobie, w jaki korzystasz z witryny internetowej. Te pliki cookie nie gromadzą informacji, które Cię identyfikują, i są wykorzystywane wyłącznie w celu usprawnienia działania strony.

Funkcjonalne pliki cookie - Te pliki umożliwiają stronie internetowej zapamiętywanie Twoich wyborów, takich jak konfiguracja komputera, aby zapewniać lepsze i bardziej spersonalizowane funkcje.

Reklamowe pliki cookie - Te pliki stosuje się w celu zapewniania większej trafności reklam i ich dopasowania do Twoich zainteresowań. Są również używane, aby ograniczyć liczbę wyświetleń tej samej reklamy oraz pomóc zmierzyć skuteczność kampanii reklamowej. Są umieszczane na stronie internetowej przez reklamodawcę i sieci reklamowe za naszą zgodą. Zapamiętują, że odwiedziłeś stronę i ta wiadomość jest udostępniana innym organizacjom, takim jak reklamodawcy. Używamy danych analitycznych i plików cookie DoubleClick w celach reklamowych. Aby zrezygnować ze stosowania plików cookie DoubleClick, odwiedź stronę strona rezygnacji z reklam Google, aby zrezygnować z Google Analytics, odwiedź stronę rezygnacji z usługi Google Analytics. NA stronie Google można znaleźć dodatkowe informacje o ich polityce w odniesieniu do Reklamy oparte na zainteresowaniach i lokalizacji.

Inne technologie - Możemy również stosować inne technologie internetowe, takie jak sygnały nawigacyjne, znaczniki pikselowe i inne podobne technologie, aby przesyłać plik cookie lub komunikować się z nimi i analizować Twój sposób korzystania z usług. W wiadomościach e-mail stosujemy też internetowe sygnały nawigacyjne. dzięki którym wiemy, kiedy wiadomość e-mail od Protected.net Group została otwarta.

Możesz wyłączyć pliki cookie, zmieniając ustawienia w swojej przeglądarce. Sprawdź menu pomocy w swojej przeglądarce, aby uzyskać informacje w przyszłości. Pamiętaj, że jeśli wyłączysz pliki cookie, może to wpłynąć na sposób działania naszej witryny internetowej i możesz nie mieć dostępu do niektórych obszarów naszej witryny lub jej funkcji i korzystać z nich. Nasz system umieści pliki cookie po zalogowaniu do naszej witryny, chyba że zmieniono ustawienia przeglądarki, tak by odrzucała pliki cookie.

Wykorzystujemy następujące pliki cookie na naszej witrynie:

Nazwa i rodzaj pliku cookie Cel Po jakim czasie pliki cookie wygasają? Podstawa prawna, na której się opieramy
FRT:DCR (Funkcjonalne pliki cookie) Pliki cookie Fortifi do identyfikacji urządzenia Roczny uzasadniony interes biznesowy
FRT:FPID (Funkcjonalne pliki cookie) Pliki cookie Fortifi do przechowywania identyfikatora odcisku urządzenia Roczny uzasadniony interes biznesowy
FRT:FPRINT (Funkcjonalne pliki cookie) Pliki cookie Fortifi do przechowywania zaszyfrowanego odcisku urządzenia Roczny uzasadniony interes biznesowy
FRT:VIS (Funkcjonalne pliki cookie) Pliki cookie Fortifi do przechowywania identyfikatora odwiedzającego wykorzystywane przez Fortifi 1 miesiąc uzasadniony interes biznesowy
FRT:ADVTD (Funkcjonalne pliki cookie) Przechowują informacje o partnerach Roczny uzasadniony interes biznesowy
PHPSESSID (Niezbędne pliki cookie) Informacje dotyczące sesji użytkowników Roczny uzasadniony interes biznesowy
LC (Niezbędne pliki cookie) Identyfikują zalogowanego użytkownika Roczny uzasadniony interes biznesowy

Dane osobowe dotyczące dzieci. Usługi nie są skierowane do użytku przez osoby, które nie posiadają zdolności do czynności prawnych. Protected.net Group nie gromadzi celowo żadnych danych osobowych o osobach poniżej osiemnastego roku życia (18). Jeśli jesteś osobą poniżej osiemnastego (18) roku życia lub z innego powodu nie posiadasz zdolności do czynności prawnych , nie korzystaj z naszych usług. Jeśli Protected.net Group zda sobie sprawę, że zgromadziła dane osobowe osoby niepełnoletniej, takie informacje zostaną natychmiast usunięte.

W jaki sposób korzystamy z Twoich danych osobowych

Wykorzystujemy dane osobowe, aby świadczyć Ci usługi,

  • administrować Twoim kontem,
  • wysyłać Ci informacje o usługach (w tym aktualizacje i zmiany),
  • przetwarzać płatności,
  • generować i sprawdzać raporty i dane o naszych użytkownikach oraz wzorce użytkowania,
  • analizować dokładność, skuteczność, użyteczność lub popularność usług,
  • ulepszać zawartość oraz funkcje w ramach naszych usług oraz
  • umożliwić personalizację treści i reklam wyświetlanych w ramach usług.

Aby to robić, możemy korzystać z Twoich danych osobowych, aby kontaktować się z Tobą przez powiadomienia na pulpicie oraz czat na żywo oraz (jeśli wyrażono na to zgodę) wiadomość SMS/tekstowe.

W przypadku subskrypcji i wyrażenia wyraźnej zgody, zgadzasz się na to, by firma TotalAV™ co jakiś czas komunikowała się z Tobą za pośrednictwem wiadomości SMS. Celem tych wiadomości jest przekazywanie najnowszych informacji na temat płatności i konta. Zapewniamy możliwość zaprzestania otrzymywania wszystkich wiadomości SMS poprzez opcję rezygnacji. Odpowiedz STOP, aby zrezygnować z dalszego otrzymywania wiadomości SMS.

Jeśli chcesz zmienić sposób, w jaki wykorzystujemy Twoje dane, zobacz swoje opcje poniżej. Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się nie przekazywać nam niektórych danych osobowych, możemy nie być w stanie udostępniać Ci usług.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji ma miejsce, gdy system elektroniczny korzysta z danych osobowych, aby podjąć decyzję bez interwencji człowieka. Możemy stosować zautomatyzowane podejmowanie decyzji w następujących sytuacjach:

  1. gdy powiadomiliśmy Cię o decyzji i daliśmy Ci 21 dni na złożenie wniosku o ponowne rozpatrzenie decyzji;
  2. w celu wykonania naszej umowy zawartej z Tobą, gdy zastosowano odpowiednie środki, aby zabezpieczyć Twoje prawa;
  3. w ograniczonych przypadkach za Twoją wyraźną pisemną zgodą, gdy zastosowano odpowiednie środki, aby zabezpieczyć Twoje prawa.

Nie będziesz podlegać decyzjom, które mogą mieć na Ciebie znaczny wpływ, a są podejmowane wyłącznie w procesie zautomatyzowanego podejmowania decyzji, chyba że dysponujemy podstawą prawną, która na to zezwala i powiadomiliśmy Cię o tym.

Nie zakładamy, że dotyczące Cię decyzje będą podejmowane w procesie zautomatyzowanego podejmowania decyzji, ale powiadomimy Cię pisemnie, jeśli nasze stanowisko się zmieni.

W jaki sposób udostępniamy Twoje dane osobowe

Może być konieczne udostępnienie Twoich danych osobowych stronom wyszczególnionym poniżej w celach opisanych w powyższej tabeli:

  • Spółki naszej grupy
  • Starannie dobrane strony trzecie, które świadczą nam usługi w celu wsparcia nas w kluczowych działaniach, takich jak przetwarzanie wiadomości, kontakt z obecnymi i potencjalnymi klientami w naszym imieniu (w tym przez media społecznościowe), prowadzenie promocji, dostarczanie systemów IT i usług administracyjnych oraz rozwój i ulepszanie wewnętrznych systemów i procesów.
  • Właściwe organy (organy ustawowe, regulacyjne i upoważnione, które mają daną rolę określoną przez prawo);
  • Inne organizacje, gdy jesteśmy prawnie zobowiązani do ujawnienia Twoich danych osobowych (na przykład w związku z zapobieganiem przestępstwom i wykrywaniem ich) lub gdy ich ujawnienie jest konieczne w celu ochrony własności, praw lub bezpieczeństwa naszego lub naszych pracowników lub w celu spełnienia wymogów jakiejkolwiek ustawy, rozporządzenia, nakazu rządowego lub sądowego, wezwania lub postanowienia sądowego;
  • Strony trzecie, którym możemy sprzedać lub przekazać część naszych aktywów lub z którymi możemy je połączyć. Możemy też nabywać inne firmy lub łączyć się z nimi. Jeśli wystąpi zmiana w prowadzonej przez nas działalności, wówczas nowi właściciele mogą korzystać z Twoich danych osobowych w taki sam sposób zgodnie z Polityką prywatności.
  • Inne firmy, gdy testujemy produkty i usługi, jeśli naszym zdaniem może to ulepszyć naszą ofertę dla klientów i/lub nasze procesy biznesowe; oraz
  • Inne strony trzecie, jeśli wyraziłeś na to wyraźnie zgodę consent lub gdy mamy uzasadnione podstawy, by wierzyć, że strona trzecia działa w Twoim imieniu.

Jeśli wyraziłeś na to zgodę, możesz ją wycofać w dowolnym momencie. Skorzystaj z linka do rezygnacji z subskrypcji w komunikacji e-mailowej, którą otrzymujesz, lub skontaktuj się z nami pod adresem: support@totalav.com

Od wszystkich stron trzecich wymagamy przestrzegania bezpieczeństwa Twoich danych osobowych i traktowania ich zgodnie z prawem. Nie zezwalamy zewnętrznym dostawcom usług na korzystanie z danych osobowych w ich własnych celach i zezwalamy wyłącznie na przetwarzanie Twoich danych osobowych w określonych celach i zgodnie z naszymi instrukcjami.

Zgodność z przepisami i politykami. Protected.net Group zastrzega sobie prawo udostępnienia Twoich danych osobowych stronom trzecim, jeśli uznamy, że takie działanie jest konieczne w celu (1) sprostania postanowieniom ustawy, rozporządzenia, nakazu rządowego lub sądowego, wezwania lub postanowienia sądowego; (2) ochrony praw Protected.net Group; lub (3) wprowadzenia w życie Regulaminu i Umowy licencyjnejProtected.net Group, w tym niniejszej Polityki prywatności.

W jaki sposób komunikujemy się z Tobą

Co jakiś cas możemy wysyłać Ci wiadomości e-mail, alerty na pulpicie lub inną komunikację, w tym (1) powiadomienia o wykrytych problemach z naszą Usługą; (2) powiadomienia dotyczące wygaśnięcia konta; (3) raporty o statusie aktywności; (4) powiadomienia o uaktualnieniach usługi i oprogramowania; (5) powiadomienia o nowych lub powiązanych Usługach od Protected.net Group (lub od innych dostawców usług wspomnianych w niniejszej Polityce prywatności); (6) powiadomienia dotyczące ulepszeń Usług; (7) powiadomienia o zmianie ceny za Usługi; (8) powiadomienia dotyczące podejrzenia niezgodnego z prawem lub nieprawidłowego korzystania; oraz (9) prośby o opinię dotyczącą Usług.

Jeśli chcesz zmienić rodzaj otrzymywanej od nas komunikacji lub zrezygnować z jej otrzymywania w przyszłości, możesz to zrobić. Zapoznaj się z poniższymi opcjami.

Jak zabezpieczamy Twoje dane

Ogólne. Firma Protected.net Group stosuje środki bezpieczeństwa, aby chronić Twoje dane przed utratą, niepoprawnym wykorzystywaniem i zmianą. Przekazywane nam dane osobowe są przechowywane w bezpiecznym miejscu i mają do nich dostęp wyłącznie autoryzowani pracownicy. Mimo, że dokładamy wszelkich starań, aby przechowywać gromadzone przez nas dane osobowe w bezpiecznym środowisku operacyjnym, do którego nie mają dostępu nieautoryzowani użytkownicy, nie jesteśmy w stanie zagwarantować całkowitego bezpieczeństwa.

Bezpieczne płatności. Aby zapewnić bezpieczeństwo przetwarzania danych kart kredytowych podczas zamówień, zamówienia na naszej witrynie internetowej są realizowane przez bramkę płatniczą (www.fortifi.io), której działanie jest regulowane przez jej własną politykę prywatności. W przypadku zakupu licencji Usług online przy użyciu karty kredytowej, dane tej karty są nam przesyłane przy zachowaniu szyfrowania SSL (Secure Socket Layer), standaryzowanej metody ochrony danych podczas ich przesyłu przez internet, lub podobnej technologii szyfrowania, która może zostać zaakceptowane standard branżowy, lub lepszej metody szyfrowania w przyszłości. Aby dowiedzieć się więcej o podmiotach przetwarzających dane kart kredytowych oraz o ich politykach prywatności i innych politykach stosowanych podczas dokonywania płatności za pośrednictwem ich usług, zapoznaj się z ich politykami prywatności.

Twoje opcje

Komunikacja e-mailowa. Jeśli chcesz zmienić rodzaj otrzymywanej przez Ciebie komunikacji lub zrezygnować z otrzymywania komunikacji, możesz to zrobić poprzez zmodyfikowanie swojego profilu w panelu kontrolnym, wysyłając nam wiadomość e-mail na adres: support@totalav.com lub klikając w odpowiedni link w totalav otrzymywanej komunikacji e-mailowej.

Poprawianie swoich danych osobowych. Możesz uzyskać dostęp do gromadzonych przez nas danych osobowych za pośrednictwem panelu kontrolnego. Możesz poprawić błędy rzeczowe w swoich danych osobowych w panelu kontrolnym lub wysyłając nam prośbę na adres: support@totalav.com Prosimy o podanie wystarczających danych dotyczących błędu. Aby chronić Twoją prywatność i zapewnić bezpieczeństwo podejmujemy kroki uzasadnione z handlowego punktu widzenia w celu zweryfikowania Twojej tożsamości przed przyznaniem dostępu lub wprowadzeniem jakichkolwiek poprawek Twoich danych osobowych.

Twoje prawa w zakresie ochrony danych

Miejsce przechowywania danych osobowych i ich przenoszenie.

Wiele podmiotów zewnętrznych, z którymi współpracujemy jest zlokalizowanych poza Europejską Wspólnotą Gospodarczą (EWG) i Wielką Brytanią, więc przetwarzanie przez nie Twoich danych osobowych wymaga przesłania danych poza EWG i Wielką Brytanię.

Gdy przesyłamy Twoje dane osobowe poza EWG (jeśli to konieczne) lub Wielką Brytanię, zapewniamy taki sam poziom ochrony danych poprzez zastosowanie co najmniej jednego z poniższych zabezpieczeń:

  • Przesyłamy Twoje dane wyłącznie do krajów, które zostały uznane przez odpowiedni organ or instytucję za kraje zapewniające odpowiedni poziom ochrony danych osobowych.
  • Gdy współpracujemy z określonymi dostawcami usług, możemy stosować określone umowy zatwierdzone przez odpowiedni organ lub instytucję (klauzule wzorcowe).
  • Gdy współpracujemy z dostawcami zlokalizowanymi w Stanach Zjednoczonych, możemy przesyłać im dane, jeśli obejmuje je Tarcza Prywatności (Privacy Shield) lub podobne porozumienie, które wymaga od nich zapewnienia takiej samej ochrony danych osobowych przesyłanych między Wielką Brytanią a Stanami Zjednoczonymi.
  • Inne zabezpieczenie zatwierdzone przez rząd Wielkiej Brytanii lub urząd komisarza ds. informacji.

Skontaktuj się z support@totalav.com, jeśli potrzebujesz więcej informacji na temat używanych przez nas określonych mechanizmów podczas przesyłania Twoich danych osobowych do krajów poza Wielką Brytanią.

Prawo do dostępu do danych, ich poprawy, usunięcia i ograniczenia

Twoje prawa związane z danymi osobowymi. W pewnych okolicznościach na mocy prawa masz prawo do:

  • Żądania dostępu do swoich danych osobowych (powszechnie zwane „żądaniem dostępu do danych osoby, której dane dotyczą”). Umożliwia otrzymanie kopii Twoich danych osobowych, które są przez nas przechowywane, i sprawdzenie, czy procesujemy je zgodnie z prawem.
  • Żądanie poprawy swoich danych osobowych będących w naszym posiadaniu. Dzięki temu możesz poprawić wszelkie przechowywane przez nas niekompletne lub niedokładne informacje, które Cię dotyczą.
  • Żądanie usunięcia swoich danych osobowych. Umożliwia złożenie wniosku o usunięcie danych osobowych, w przypadku gdy nie ma uzasadnionego powodu kontynuowania ich przetwarzania. Masz również prawo złożenie wniosku o usunięcie swoich danych osobowych, w przypadku gdy skorzystałeś już ze swojego prawa sprzeciwienia się przetwarzaniu Twoich danych (patrz poniżej).
  • Sprzeciwienie się przetwarzaniu Twoich danych osobowych, gdy mamy uzasadniony interes w ich przetwarzaniu (lub interes stron trzecich), ale z powodu swojej osobistej sytuacji chcesz sprzeciwić się przetwarzaniu danych. Masz również prawo nie wyrazić zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w bezpośrednich celach marketingowych.
  • Żądanie ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych. Umożliwia Ci ono poproszenie nas o zawieszenie przetwarzania Twoich danych osobowych, na przykład jeśli chcesz sprawdzić ich dokładność lub powód ich przetwarzania.
  • Żądanie przeniesienia swoich danych osobowych do innego podmiotu.

Jeśli chcesz sprawdzić, zweryfikować, poprawić swoje dane osobowe lub poprosić o ich usunięcie, odrzucić zgodę na przetwarzanie danych osobowych lub złożyć wniosek o przesłanie kopii danych osobowych do innego podmiotu, skontaktuj się z nami support@totalav.com

Zazwyczaj nie są pobierane opłaty

Nie musisz płacić za uzyskanie dostępu do swoich danych osobowych (lub za wykonanie jakichkolwiek innych swoich praw). Możemy jednak pobierać rozsądną opłatę, jeśli Twój wniosek o uzyskanie dostępu do danych jest bezpodstawny lub nadmierny. Możemy też odrzucić wykonanie prośby w takich przypadkach.

Czego możemy od Ciebie potrzebować

Możemy poprosić Cię o konkretne informacje, aby potwierdzić Twoją tożsamość i upewnić się, że masz prawo do dostępu do informacji (lub do realizowania swoich innych praw). To kolejny środek bezpieczeństwa mający na celu zapewnienie, że dane osobowe nie są ujawniane osobom, które nie mają prawa ich otrzymywania.

Czas na odpowiedź

Staramy się odpowiadać na wszystkie poprawne zgłoszenia w ciągu miesiąca. Może się zdarzyć, że odpowiedź zajmie nam dłużej niż miesiąc, jeśli żądanie jest szczególnie skomplikowane lub otrzymaliśmy od Ciebie kilka próśb. W takim przypadku powiadomimy Cię i będziemy informować o zmianach.

Linki i usługi stron trzecich

Dla Twojej wygody możemy podawać linki do witryn internetowych stron trzecich (łącznie zwane „witrynami stron trzecich”). Proszę zachować ostrożność podczas odwiedzania zewnętrznych stron internetowych. Witryny stron trzecich posiadają oddzielne i niezależne polityki prywatności, okresy powiadomień i regulaminy, które regulują korzystanie z nich i korzystania z informacji przez nie gromadzonych. Zalecamy dokładne zapoznanie się z tymi politykami. Protected.net Group wyraźnie zrzeka się wszelkiej odpowiedzialności za dane osobowe przekazywane jakiejkolwiek witrynie stron trzecich.

Rozwiązywanie sporów

Wszelkie pytania lub obawy związane z wykorzystywaniem lub ujawnieniem danych osobowych należy nam zgłaszać na adres podany poniżej. Sprawdzimy zgłoszenie i spróbujemy rozwiązać skargę lub spór związany z wykorzystywaniem danych osobowych lub ujawnieniem tych danych zgodnie z zasadami wyszczególnionymi w niniejszej Polityce prywatności.

Jeśli nie jesteś w stanie rozwiązać swojego sporu, możesz go zgłosić zgodnie z procedurą rozwiązywania sporów określoną w Regulaminie.

Masz prawo w dowolnej chwili złożyć skargę do brytyjskiego organu nadzoru zajmującego się ochroną danych Information Commissioner’s Office, lub jeśli mieszkasz w Unii Europejskiej, do swojego lokalnego organu nadzoru.

Dane kontaktowe Protected.net Group

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub obawy, skontaktuj się z nami pod adresem: support@totalav.com lub na adres podany poniżej:

Protected.net Group Limited, w obrocie giełdowym pod nazwą Protected,
Larch House,
Parklands Business Park,
Denmead,
Hampshire,
PO7 6XP,
Wielka Brytania